Alışverişe Başla

Zihinsel Sağlığa İyi Gelen Besinler

Besinler
10.06.2022

Bugünlerde en çok zihinsel sağlığımızı korumaya ihtiyacımız var değil mi? Elbette bedensel sağlığımızla zihinsel sağlığımızı da birbirinden ayırmak oldukça zor. Zihinsel sağlık, beden sağlığı için de olmazsa olmaz. Besinlerin bir içerik aktarımı olduğunu düşündüğümüzde, zihne iyi gelecek içerikleri vücuda aktarmak, bizi her zamankinden daha zinde, daha motive hissettirir ve olumlu duygular ve dolayısıyla da olumlu bakış açısı edinmemize yardımcı olur.

Zihinsel sağlığı korumak, vücudun diğer organlarını korumak kadar önemlidir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, zihinsel sağlığı korumak için en önemli faktörlerden biridir. Zihinsel sağlığı korumak için tüketebileceğiniz besinler arasında şunlar yer alır:

Omega-3 Yağ Asitleri: Beyin sağlığı için hayati öneme sahip olan omega-3 yağ asitleri, somon, uskumru, ton balığı gibi yağlı balıklarda bol miktarda bulunur. Ayrıca keten tohumu, ceviz, chia tohumu gibi bitkisel kaynaklardan da alınabilir.

Turunçgiller: Portakal, mandalina, limon gibi turunçgiller, C vitamini açısından zengin oldukları için zihinsel sağlığı korumak için iyi bir kaynak olabilir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, lahana, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar ve folik asit açısından zengin oldukları için beyin sağlığı için çok faydalıdır.

 Meyve ve Sebzeler: Meyve ve sebzeler, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin oldukları için zihinsel sağlık için önemli bir kaynak olabilirler. Özellikle avokado, böğürtlen, karpuz, kırmızıbiber, brokoli, havuç gibi besinler zengin besin değerleri ile öne çıkar.

Tam Tahıllar: Tam tahıllar, beyne enerji sağlamak için gerekli olan kompleks karbonhidratlar, proteinler ve lifler açısından zengindir. Tam tahıllı ekmekler, kepekli makarna, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi besinler bu gruba dahildir.

Fermente Gıdalar: Kefir, yoğurt, turşu gibi fermente gıdalar, bağırsak sağlığı için önemli olan probiyotikler açısından zengindir. Bağırsak sağlığı ile zihinsel sağlık arasında bir ilişki ortaya konduğundan, probiyotiklerin tüketimi beyin sağlığı için de önemlidir.

 Bitter Çikolata:Bitter çikolata, beyindeki kan akışını artırarak zihinsel performansı artırabilir. Ayrıca içerdiği flavonoidler, beyin sağlığı için önemli olan antioksidanlar olarak bilinir.


 

Zihinsel sağlığı korumak için yukarıda bahsedilen besinleri beslenme programımıza dahil ederken tüm bunların organik gıdalar olması da önemlidir. Aksi halde zihinsel sağlığımızı iyileştirmeye çalışırken, zihinsel sağlığın düşmanı olan zararlı kimyasallara, hormonlara ve pestisitlere maruz kalabiliriz. Bu nedenle tüm diyet programlarına sağlıklı besinler katılırken, bunların organik gıdalar olması, o besinlerden elde edilecek maksimum yarar açısından önemlidir.
Son Eklenen Yazılar
890 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo
Sepetim {{vm.SharedData.Cart.CartProduct.length}} Ürün
Sepetinizde hiç ürün bulunmamaktadır.