Alışverişe Başla

BİR YILBAŞI AKŞAMI KLASİĞİ: YILBAŞI KURABİYESİ

Besinler
28.12.2023

Yılbaşı heyecanı herkesi sardı. Bir yılı geride bırakırken, yeni umutlar, yeni hedefler, yeni beklentiler ve yeni hayallerle yeni bir yılı karşılayacağız. Yılbaşı, herkesin beklediği, sevdikleriyle bir araya gelip yeni bir başlangıcı kutladığı özel bir zaman dilimi. Bu özel gün, umut dolu bir geleceğe adım atmanın, geçmişi değerlendirmenin ve sevdiklerimizle birlikte olmanın harika bir fırsatı. Yeni bir yılın kapıda olduğu şu günlerde, yılbaşı akşamı için hazırlıklar başlamış durumda.

Yılbaşı akşamı için planlar yapılıyor, akşam yemeği menüleri belirleniyor ve en güzel kıyafetler seçiliyor. Aileler, dostlar ve sevdikleriyle bir araya gelerek yılbaşı sofrasında buluşacak, geçmiş yılı birbirine anlatacak, gelecek için umutlarını paylaşacak. Ve tabi ki yılbaşı akşamlarının en önemli unsuru; yemek menüsü, yemek sonrası atıştırmalıklar, meyveler, tatlılar. Bu yazıda bir yılbaşı klasiği olan yılbaşı kurabiyesi tarifi vereceğiz. Yediden yetmişe herkesin sevdiği ama çocukların bayıldığı yılbaşı kurabiyesinin tam ölçü tarifini hemen deneyin, lezzetin keyfine varın.

Yılbaşı kurabiyesi malzemeleri:

2 adet yumurta sarısı

150 gr tereyağı veya margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı su

Yarım paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yarım su bardağı damla çikolata

2,5 su bardağı un (hamurun kıvamına göre değişiklik gösterebilir)

Hazırlanışı;

Yılbaşı kurabiyesi hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alın.

Mikserle tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar çırpın.

Ardından vanilya, kabartma tozu, tarçın, su ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar hamuru yoğurun.

Hamurun içerisine çekilmiş ceviz ve damla çikolatayı ilave edin. Hamuru tekrar yoğurun.

Hamurdan iri parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra yuvarlak şekil verin ya da istediğiniz kalıbı kullanarak şekillendirin.

Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Kurabiyelerinizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakın. Fakat kontrollü olun ve rengi açık kahverengine dönünce sona yaklaştık demektir.

Sürenin sonunda pişen kurabiyelerinizi fırından alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

Afiyet olsun! Yılbaşı kurabiyeleriniz hazır.

Tükendi
45,9000 45,9000 TL
Son Eklenen Yazılar
890 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo
Sepetim {{vm.SharedData.Cart.CartProduct.length}} Ürün
Sepetinizde hiç ürün bulunmamaktadır.