Alışverişe Başla

O Bir Süper Besin: Yaban Mersini

Besinler
10.06.2022

Sağlıklı bir yaşamın en önemli gerekliliklerinden biri de sağlıklı beslenme. Bu sebeple beslenme rutinlerinizde yer verdiğiniz besinlerde seçici olmalısınız. Son yıllarda daha çok duymaya başladığımız süper besinler ise sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Sağlık için faydalı olduğu düşünülen besin öğeleri açısından zengin; vitamin, lif, mineral, antioksidan ve bazı faydalı besin ögelerinin yoğun olarak yer aldığı gıdalar “süper besin” olarak tanımlanıyor. Süper besinlerin dünyada son zamanlarda bu kadar ünlenmesinin temel sebeplerinden biri de tüm dünyada bir salgına dönüşen stres oluyor. Ağırlaşan yaşam şartları sebebiyle stresin ve stres kaynaklı hastalıkların yaygınlaşması, önleyici sağlık adımlarının yanı sıra, stresle başa çıkma pratiklerinin de yaygınlaşmasına neden oldu. Bu nedenle stresle başa çıkmak için kullanılan pratiklerden olan yoga ve meditasyon yapan kişiler için süper besinler daha bir anlam taşıyor. Bu süper besinlerin başında da yaban mersini yer alıyor. İşte yaban mersinini süper besin kategorisine koyan süper özellikler;

 Yaban mersinin faydalarının başında antioksidanlar bakımından zengin bir meyve olması gelir.  Antioksidanlar, vücuttaki zararlı serbest radikalleri nötralize ederek hücrelere zarar vermesini önler. Bu nedenle yaban mersini tüketmek, kanser, kalp hastalıkları ve diğer kronik rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Yaban mersininin göz sağlığı için faydalı olduğu gösterilmiştir. İçeriğindeki antosiyanin pigmentleri, gözlerin retina tabakasındaki hasarı önleyerek, göz hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Yaban mersini, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Yaban mersini, yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. İçeriğindeki lifler, vücuttaki kötü kolesterolü azaltarak, kalp hastalıkları riskini azaltabilir ve inflamasyonu azaltan anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle artrit ve diğer inflamatuar hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilir. Sindirim sağlığı için faydalı olan lifler bakımından zengindir. Lifler, sindirimi düzenler ve kabızlığı önler. Yaban mersininin faydaları arasında belki de son yıllarda en öne çıkan faktör beyin fonksiyonunu iyileştiren antioksidanlar ve diğer besin maddeleri bakımından zengin olmasıdır. Bellek, odaklanma ve öğrenme gibi bilişsel fonksiyonları artırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle yoga, meditasyon, odaklanma ve anda kalma  ile ilgili pratikler yapan kişiler tarafından oldukça tercih edilen bir besin haline gelmiştir.

Yaban Mersini - Blueberry (150 gr)
En Düşük Satış Fiyatı
6 Adet : 101,090 TL
119,90 TL KDV Dahil
119,9000 119,9000 TL
Son Eklenen Yazılar
890 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo
Sepetim {{vm.SharedData.Cart.CartProduct.length}} Ürün
Sepetinizde hiç ürün bulunmamaktadır.